Word Gastvrouw/heer
Terug

Pompoensoep

totale tijd
30 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
30 min

Voorbereiding

  1. Hak het knoflookteentje en de ui met de SuperSonic chopper small. Verhit de boter in de Universal Kookpot 2,4 l en voeg de knoflook en ui toe. Voeg de pompoen, water, peper en zout toe. Bedek en kook op laag vuur.
  2. Plaats de Passe-vite met het fijn rooster op een Ultimate mixing bowl 3,5 l en zeef de pompoen en voeg het kookvocht toe.
  3. Voeg 100 ml vloeibare room toe, breng aan de kook en kruid naar smaak. Voeg vlak voor het opdienen de 100 ml room met aangelengde eigelen toe. Kook de soep niet na het toevoegen van de eigelen.
Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 15 g boter
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui
  • 1 kg pompoen, in blokjes gesneden
  • 1 l water
  • Zout en peper
  • 200 ml volle room
  • 2 eigelen
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me