Word Gastvrouw/heer
Terug

PRETZELS

totale tijd
48 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
28 min

Voorbereiding

  1. Meng de bloem, de bakkersgist opgelost in de melk, het warme water en de gezouten boter in de Ultimate mixing bowl 3,5 l tot een soepel deeg (indien nodig voeg wat extra bloem toe).
  2. Bevestig de inzet met 6 rondjes op de Krok-Toren en plaats het geheel op de plaat. Blokkeer de inzet met de spatel. Bebloem lichtjes het deeg. Vul de toren met de bereiding. Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer. Verwijder de spatel en duw de bereiding door de toren op de plaat. Gebruik de spatel om de deegstaven uit elkaar te halen en te snijden. Indien het deeg kleeft, kan je de onderkant van de spatel in koud kraantjeswater dompelen. Maak de pretzels en zet opzij.
  3. Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
  4. Breng in een grote kookpot 3 l water aan de kook, voeg de bicarbonaat toe en pocheer de pretzels 1 min in het water tot ze komen bovendrijven.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier, smeer ze in met het ei-melkmengsel en besprenkel ze met grof zeezout. Plaats het MultiFlex Ovenblad op het koude ovenrooster en leg er de pretzels op. Bak ze 25 tot 30 min op 180 °C.
Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 325 g bloem
  • 15 g bakkersgist
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml warm water
  • 30 g gezouten boter
  • 15 ml bicarbonaat
  • 15 ml grof zeezout

Om in te smeren

  • 1 1 eidooier geklopt met 30 ml (2 el) halfvolle melk
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me