Word Gastvrouw/heer
Terug

Quiche met courgette en feta

totale tijd
1:43 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
30 min
kooktijd
53 min

Voorbereiding

  1. Voor het deeg:
  2. Meng met de SuperSonic chopper large de bloem, het zout en de boter tot een zanderige textuur. Verwijder de lemmeten, voeg het ei en het water toe en kneed met de hand tot het deeg glad en consistent is. Vorm een bal en zet het 30 min in de koelkast in de Ultimate mixing bowl 1 l.
  3. Bestrooi het Deegblad met een beetje bloem en rol het deeg uit met de met koud water gevulde deegroller en de 3 mm koekjesvormen. Plaats vervolgens het deeg in de UltraPro quiche en zet deze op het koude ovenrooster.
  4. Voor de vulling:
  5. erwarm de oven zonder rooster voor op 200 °C.
  6. Snij met de Mando junior (op stand 2) de courgettes in plakjes en doe ze in de MicroCook schenkkan 1 l met 50 ml water. Plaats het deksel in de open stand en zet het 8 min in de microgolfoven op 600 watt. Laat 2 min staan en giet af.
  7. Hak de gedroogde tomaten met de SuperSonic chopper small.
  8. Meng in de DuoChef (op stand II) de eieren, room, melk, zout en peper. Voeg de courgettes, blokjes feta en gedroogde tomaten toe en meng met de Silicone Spatel.
  9. Giet de inhoud van de schenkkan over het deeg en bak ongeveer 45 min.

Aanvullende opmerkingen

Tip: de UltraPro quiche is ook geschikt voor de diepvries en de microgolfoven. Dus je kunt je quiche voor later bewaren.

Ingrediënten

Voor 4 porties

    Voor het deeg:

    • 125 g bloem
    • 1 snufje zout
    • 50 g boter, in stukjes
    • 1 ei
    • 15 ml (1 el) water

    Voor de vulling

    • 500 g courgettes
    • 20 g gedroogde tomaten
    • 3 eieren
    • 100 ml room
    • 100 ml melk
    • Zout en peper
    • 100 g feta
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me