Terug
Restjestaart
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C in heteluchtstand zonder rooster.
- Meng de geraspte kaas, de bloem en de gist in een Ultimate mixing bowl 2 l.
- Meng in de Shaker 600 ml de eieren, melk, boter, zout en peper. Giet het mengsel in de Ultimate mixing bowl en meng met de Soepele klopper tot een glad geheel.
- Giet het mengsel in de Multiflex taartbodem, plaats hem op het koude ovenrooster en bak het ongeveer 30 min. Laat 2 min rusten alvorens te ontvormen, draai de taartbodem om en laat afkoelen.
- Bestrijk de verse kaas over de taartbodem met de Silicone spatel. Voeg er restjes uit je koelkast aan toe en groenten die je fijngesneden hebt met de Mando junior (eventueel gebakken). Besprenkel met olijfolie en serveer.
Ingrediënten
Voor 8 porties
Deeg
- 150 g geraspte kaas (gruyère, emmental, comté, beaufort ...)
- 200 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 4 eieren
- 150 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- zout en peper
Vulling
- 150 g verse kaas (of cottage cheese, knoflook- en kruidenkaas, verse geitenkaas ...)
- 150 restjes uit de koelkast (groenten, vlees, vis ...)