Terug
Reuze cookie
Voorbereiding
- Klop (Ultimate mixing bowl 2 l en Metalen garde) de zachte boter en suikers tot een romige boter.
- Voeg het ei en de vanille toe en mix tot het mengsel glad is.
- Meng de gist met de bloem (Ultimate mixing bowl 1 l), voeg dan het zout toe en roer.
- Strooi de opgeklopte boter erover terwijl je mixt (Silicone Spatel) tot een gladde pasta.
- Hou 2 eetlepels chocolade chips apart en voeg de rest toe aan het deeg. Meng goed en verdeel het deeg in 2.
- Plaats de MicroPro Ring in het midden van de MicroPro grill en rol een stuk deeg uit, druk het goed aan in de ring om een gelijkmatig koekje te vormen.
- Zet het deksel van de MicroPro grill op laag en bak ongeveer 8 min op 600 watt (controleer of de bovenkant gaar is). Laat 3 min rusten voordat je ze uit de vorm haalt en serveert, bestrooid met een eetlepel gereserveerde chocolade chips.
- Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Aanvullende opmerkingen
Variatie: u kunt verschillende soorten chocolade chips mengen.
Bakken: Leg na het bereiden van het deeg de bakring op een bakplaat (Feuille de cuisson Multiflex) die op het koude ovenrek is geplaatst en spreid de helft van het deeg uit, goed aandrukken. Bak ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven op ventilator oventemperatuur, Th 6/7 of 200°C. Laat 5 min rusten voordat je de taart voorzichtig uit de vorm draait. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 110 g boter
- 55 g bruine suiker
- 50 g suiker
- 1 eieren (groot)
- 1 tl vloeibare vanille
- 0.5 tl bakpoeder
- 1 korreltje fijn zout
- 125 g bloem
- 115 g chocolate chips