Word Gastvrouw/heer
Terug

Rijst schotel met kip en bloemkool

totale tijd
58 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
20 min
kooktijd
23 min

Voorbereiding

  1. Pel een 1/2 ui en het knoflookteen, snijd ze in stukken en hak ze fijn met de SuperSonic Chopper Small.
  2. Spoel de rijst af en laat goed uitlekken.
  3. Meng in de Micro Minuut de inhoud van de SuperSonic Chopper Small, het kip gehakt, de gehakte tomaten, de rijst, zout en peper. Meng goed met de Silicone Spatel.
  4. Snij de bloemkool in kleine stukjes, leg ze bovenop het mengsel in de Micro Minuut en giet het water erover.
  5. Dek de Micro Minuut af en zet 23 min in de microgolfoven op 900 watt. Laat 20 min staan zodat de druk afneemt en je bereiding goed gaar is.
  6. Hak de peterselieblaadjes fijn met de SuperSonic Chopper Small. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en het paneermeel toe en meng opnieuw.
  7. Strooi de inhoud van de SuperSonic Chopper Small over het gekookte gerecht, meng en serveer.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 0.5 ui (± 75 g)
  • 1 knoflookteen
  • 250 g rijst
  • 400 g gehakt (kip, varkens- of rundvlees)
  • 300 g tomatenblokjes
  • zout en peper
  • 600 g bloemkool
  • 300 ml water
  • 2 takjes peterselie
  • 45 ml (3 el) geraspte Parmezaanse kaas
  • 45 ml (3 el) paneermeel
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me