
Terug
Rijst schotel met kip en bloemkool
Voorbereiding
- Pel een 1/2 ui en het knoflookteen, snijd ze in stukken en hak ze fijn met de SuperSonic Chopper Small.
- Spoel de rijst af en laat goed uitlekken.
- Meng in de Micro Minuut de inhoud van de SuperSonic Chopper Small, het kip gehakt, de gehakte tomaten, de rijst, zout en peper. Meng goed met de Silicone Spatel.
- Snij de bloemkool in kleine stukjes, leg ze bovenop het mengsel in de Micro Minuut en giet het water erover.
- Dek de Micro Minuut af en zet 23 min in de microgolfoven op 900 watt. Laat 20 min staan zodat de druk afneemt en je bereiding goed gaar is.
- Hak de peterselieblaadjes fijn met de SuperSonic Chopper Small. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en het paneermeel toe en meng opnieuw.
- Strooi de inhoud van de SuperSonic Chopper Small over het gekookte gerecht, meng en serveer.

Ingrediënten
Voor 4 porties
- 0.5 ui (± 75 g)
- 1 knoflookteen
- 250 g rijst
- 400 g gehakt (kip, varkens- of rundvlees)
- 300 g tomatenblokjes
- zout en peper
- 600 g bloemkool
- 300 ml water
- 2 takjes peterselie
- 45 ml (3 el) geraspte Parmezaanse kaas
- 45 ml (3 el) paneermeel