Word Gastvrouw/heer
Terug

Risotto met courgette en saffraan

totale tijd
25 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
15 min

Voorbereiding

  1. Plaats de sjalot die je hebt fijngehakt met de TurboChef in de MicroCook Rond 2,25 l. Voeg er ook de risottorijst, het water, de wijn, de verkruimelde gevogeltebouillon en de saffraan aan toe. Meng alles, laat gedurende 9 min op 600 watt garen in de magnetron en laat 1 min rusten.
  2. Voeg zonder te mengen de blokjes courgette die je hebt versneden met behulp van de MandoChef (9/9) eraan toe samen met de room. Dek af en zet opnieuw in de magnetron gedurende 3 min op 600 watt. Laat vervolgens 2 min rusten.
  3. Bestrooi met blokjes boter en geraspte parmezaan. Meng voorzichtig met behulp van de Silicone Spatel tot de boter helemaal gesmolten is. Kruid af.

Aanvullende opmerkingen

Tip: serveer de risotto met een stukje kip of vis. 

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 0.5 sjalot
  • 150 ml (± 125 g) risottorijst
  • 250 ml water
  • 50 ml witte wijn
  • 0.5 blokje gevogeltebouillon
  • 0.5 dosis poedersaffraan
  • 250 g courgette
  • 150 ml room
  • 20 g boter
  • 40 g versgeraspte parmezaan
  • zout en peper
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me