Terug
Risotto met courgette en saffraan
Voorbereiding
- Plaats de sjalot die je hebt fijngehakt met de TurboChef in de MicroCook Rond 2,25 l. Voeg er ook de risottorijst, het water, de wijn, de verkruimelde gevogeltebouillon en de saffraan aan toe. Meng alles, laat gedurende 9 min op 600 watt garen in de magnetron en laat 1 min rusten.
- Voeg zonder te mengen de blokjes courgette die je hebt versneden met behulp van de MandoChef (9/9) eraan toe samen met de room. Dek af en zet opnieuw in de magnetron gedurende 3 min op 600 watt. Laat vervolgens 2 min rusten.
- Bestrooi met blokjes boter en geraspte parmezaan. Meng voorzichtig met behulp van de Silicone Spatel tot de boter helemaal gesmolten is. Kruid af.
Aanvullende opmerkingen
Tip: serveer de risotto met een stukje kip of vis.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 0.5 sjalot
- 150 ml (± 125 g) risottorijst
- 250 ml water
- 50 ml witte wijn
- 0.5 blokje gevogeltebouillon
- 0.5 dosis poedersaffraan
- 250 g courgette
- 150 ml room
- 20 g boter
- 40 g versgeraspte parmezaan
- zout en peper