Word Gastvrouw/heer
Terug

Rode Pesto

totale tijd
10 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min

Voorbereiding

  1. Schil de tomaten, snijd ze in stukken met behulp van het Tomatenmes en giet ze in de Mengkom 3 l.
  2. Laat de geconfijte tomaten uitlekken, snijd ze in stukken en leg ze in de Mengkom. Voeg er dan de fijngesneden basilicum, de geperste lookteentjes, de fijngehakte amandelen, het tomatenconcentraat aan toe.
  3. Zet het deksel met de opening op de Mengkom en mix met behulp van een staafmixer terwijl u er langzaam de olijfolie aan toevoegt. Breng op smaak met zout en peper. Dien de pesto op bij verse warme pasta, parmezaan,  gegrilld vlees, visterrine of groenten.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 500 g goed vaste tomaten (in tros)
  • 20 geconfijte tomaten in olie
  • 2 lookteentjes
  • 1 bot fijngesnipperde basilicum
  • 120 g amandelen, fijngehakt
  • 100 ml olijfolie
  • Zout en peper
  • 25 ml tomatenconcentraat
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me