Word Gastvrouw/heer
Terug

RÖSTI

totale tijd
50 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
30 min

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen met de Universele Dunschiller en snij ze nadien in julienne met de MandoChef (1/6). Meng ze met het ei, de bloem en kruid met zout en peper. Maak hoopjes en maak ze vlak om de röstis te vormen.
  2. Verwarm de olie in een pan en laat de röstis 3 min bakken aan beide zijden op een gemiddeld vuur. Dek af en laat nog 5 min bakken aan beide zijden.

Aanvullende opmerkingen

Varianten, vervang de aardappelen met:

500 g zoete aardappel of 250 g courgette en 250 g wortelen. Verdubbel de hoeveelheid eieren en bloem en laat 5 min bakken aan beide zijden.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 500 g gratinaardappelen (vaste aardappelen)
  • 1 middelgroot ei
  • 25 ml (5tl) bloem
  • zout
  • peper
  • 25 ml (5tl) olie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me