Terug
RÖSTI
Voorbereiding
- Schil de aardappelen met de Universele Dunschiller en snij ze nadien in julienne met de MandoChef (1/6). Meng ze met het ei, de bloem en kruid met zout en peper. Maak hoopjes en maak ze vlak om de röstis te vormen.
- Verwarm de olie in een pan en laat de röstis 3 min bakken aan beide zijden op een gemiddeld vuur. Dek af en laat nog 5 min bakken aan beide zijden.
Aanvullende opmerkingen
Varianten, vervang de aardappelen met:
500 g zoete aardappel of 250 g courgette en 250 g wortelen. Verdubbel de hoeveelheid eieren en bloem en laat 5 min bakken aan beide zijden.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 500 g gratinaardappelen (vaste aardappelen)
- 1 middelgroot ei
- 25 ml (5tl) bloem
- zout
- peper
- 25 ml (5tl) olie