Terug
Rustieke Pizza’s
Voorbereiding
- Het deeg:
- Plaats de gist in de Ultimate Mixing Bowl 3,5 l en bedek met water. Klop op en laat 10 min staan of tot het schuimt.
- Voeg de bloem toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg zout, suiker en olijfolie toe. Kneed 5 min en sluit de kom af.
- Laat 30 min rusten, zodat het deeg kan rijzen.
- Sla het deeg plat en kneed tot een glad deeg. Sluit de kom en laat 30 min tot 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C zonder rooster.
- Kneed het deeg 5 min. Om twee bodems te maken, rol het pizzadeeg met behulp van de Deegrol met Koekjesvormen op een licht met bloem bestrooide Deegblad Antislip uit tot een cirkel van ½ cm dik.
- Leg de bodems op de Silicone Ovenblad op de rooster.
- Voor de courgettepizza:
- Bedek het deeg met passata.
- Snij de courgette en sjalotten met de Mando Junior in plakjes van 1 mm.
- Leg op het deeg, bedek met tomaten en breng op smaak met zout en peper.
- Bak gedurende 25-30 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Serveer met wat verse basilicumblaadjes.
- Voor de aardappel en prosciutto-pizza:
- Bedek het deeg met olijfolie.
- Snij de aardappel en sjalotten in plakjes van 1 mm met behulp van de Mando Junior.
- Leg op het deeg en strooi de rest van de ingrediënten erover.
- Bak gedurende 25-30 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Serveer met wat verse rucola.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- Voor het deeg:
- 7 g gist
- 250 ml lauwwarm water (± 30 °C)
- 500 g bloem
- 5 ml (1/2 tl) zout
- snufje suiker
- 30 ml (2 el) olijfolie
- Voor de courgettepizza:
- passata
- 90 g verse mozzarellaplakjes
- 1 kleine courgette
- 2 kleine sjalotten
- 1 2 rijpe tomaten, in plakjes gesneden
- zout en peper
- verse basilicumblaadjes
- Voor de aardappel en prosciutto pizza:
- 30 ml (2 el) olijfolie
- 1 aardappel
- 3 kleine sjalotten
- 100 g prosciutto
- 100 g geraspte pecorino
- 90 g verse mozzarellaplakjes
- zout en peper
- takje rozemarijn
- rucola, om te serveren