Word Gastvrouw/heer
Terug

SALADE VAN JONGE GROENTEN EN BURRATA

totale tijd
34 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
14 min

Voorbereiding

  1. Was en schil (indien nodig) de groenten. Haal de harde blaadjes en de uiteinden van de artisjokken en besprenkel met citroensap. Snij ze in 4 of in 8, naargelang de grootte, en doe hetzelfde met de venkel.
  2. Leg de artisjokken, de venkel en de wortelen in het groot vergiet van de Micro Urban Family. Zet dit op de basis gevuld met 400 ml koud water en het in stukken gesneden citroengras. Sluit af en stoom 8 min op 900 watt.
  3. Zet het laag vergiet met de erwten erop en stoom nog 6 min op 900 watt. De groenten moeten knapperig zijn. Laat ze schrikken onder koud water om de garing te stoppen.
  4. Maak de pesto: haal het vruchtvlees uit de halve citroen. Hak ze fijn met de TurboMax met het gepelde knoflookteentje, de pijnboompitten, de basilicumblaadjes (bewaar een paar blaadjes voor de afwerking) en de in stukken gesneden parmezaan. Voeg er de olijfolie aan toe en mix nogmaals.
  5. Dien de knapperige groenten op met de burrata, de uitgelekte ansjovis en de pesto. Werk af met de basilicumblaadjes.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 2 kleine artisjokken
  • 0.5 citroen
  • 1 kleine venkel (± 250 g)
  • 300 g jonge wortelen
  • 1 stengel citroengras
  • 200 g verse erwten (± 75 g doperwten)
  • 1 burrata (of 2 mozzarella di buffala)
  • 100 g ansjovis in olie

Citroenpesto

  • 0.5 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 0.5 bosje basilicum
  • 10 g parmezaan
  • 50 ml (10 tl) olijfolie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me