Word Gastvrouw/heer
Terug

Salted Caramel Popcorn

totale tijd
10 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
kooktijd
5 min

Voorbereiding

 1. Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
 2. Kook ongeveer 3 min op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
 3. Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen. Zet de popcorn dan apart in een kom.
 4. Voeg de cassonade, de honing en de boter toe in de lege popcornmaker.
 5. Plaats onafgedekt in de microgolfoven gedurende 1 min op 600 watt.
 6. Gebruik ovenwanten om de Popcorn maker vast te pakken, meng (Silicone spatel) en zet opnieuw in de microgolfoven voor 50-60 sec. op 600 watt. Het mengsel moet een licht goudbruine kleur krijgen.
 7. Voeg de baking soda en de popcorn toe en roer het geheel door elkaar. Wees voorzichtig, hete karamel kan brandwonden veroorzaken.
 8. Verwarm onafgedekt 30 seconden op 600 watt in de microgolfoven en meng een laatste keer.

Aanvullende opmerkingen

Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 50 g maïskorrels
 • 30 g cassonade
 • 15 g honing
 • 15 g zachte boter
 • 1 snufje baking soda
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me