Word Gastvrouw/heer
Terug

SINAASAPPELKOEKJES

totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
10 min
kooktijd
15 min

Voorbereiding

  1. Doe de zachte boter en de suiker in de Maatkan 1,25 l en klop met de Klopper tot de bereiding wit wordt.
  2. Schil de sinaasappel met behulp van het Koksmaatje en houd het sap apart.
  3. Doe ¾ van de sinaasappelzeste, 45 ml sinaasappelsap en de eidooier bij de bereiding in de Maatkan 1,25 l en klop nogmaals. Voeg de droge ingrediënten (bloem, Maïzena, bakpoeder en zout) toe en meng goed met de Silicone spatel. Plaats de bereiding 10 min in de koelkast.
  4. Verwarm de oven zonder rooster voor op 200 °C.
  5. Bevestig de inzet met 6 rondjes op de Krok-Toren en plaats het geheel op de plaat. Blokkeer de inzet met de spatel. Vul de toren met de bereiding. Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer. Verwijder de spatel en duw de bereiding door de toren op de plaat. Snij iedere cilinder in gelijke staafjes en plaats ze op het MultiFlex Ovenblad. Ga met een vork door de bloem en druk zachtjes op de koekjes om ze wat af te vlakken. Bak de koekjes 15 min op 200 °C.
  6. Maak de glazuur met de poedersuiker, 10 ml sinaasappelsap en de resterende sinaasappelzeste. Laat de koekjes afkoelen alvorens ze af te werken met de glazuur.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 175 g zachte boter
  • 75 ml suiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 eidooier
  • 225 g bloem
  • 75 g maïzena
  • 5 ml bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 g poedersuiker
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me