Word Gastvrouw/heer
Terug

Smoothie bowl met bosbessen

totale tijd
25 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
10 min

Voorbereiding

  1. Doe de bevroren bosbessen, de agavesiroop en de vanilleyoghurt in de SuperSonic chopper large voorzien van de klopper.. Laat 10 minuten rusten.
  2. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar door meerdere keren aan het trekmechanisme te trekken.
  3. Verdeel de bereiding over twee kommen met behulp van de Silicone Spatel en voeg een finishing touch toe met de toppings naar eigen keuze. 

Aanvullende opmerkingen

Tip: Bessen zijn het lekkerst in hun hoogseizoen. Koop of pluk ze in de zomer en bewaar ze in de diepvries in onze Igloo Dozen voor later gebruik. 

Variaties:

Bosbessen – Je kan ook andere soorten bevroren fruit gebruiken, zoals aardbeien of frambozen. Andere bevroren vruchten zoals mango of banaan zijn ook lekker in dit recept en geven het een tropisch tintje.

Agavesiroop – Je kan de agavesiroop vervangen door andere soorten vloeibare zoetstoffen of honing. Als je niet zo’n zoetekauw bent, kun je deze stap overslaan.

Vanille-yoghurt – Je kan ook gewone of Griekse yoghurt gebruiken. Door te kiezen voor yoghurt met een natuurlijke smaak, zoals kokosnoot, citroen of rood fruit, krijgt de yoghurtkom extra smaak.

 

Toppings

Toppings maken de Smoothie Bowl helemaal af! Zij voegen smaak, voedingsstoffen en kleur toe. Overweeg deze drie soorten toppings:

  1. Natuurlijke gezonde vetten zoals pindakaas of amandelboter voegen smaak en voedingsstoffen toe. Het lijkt op een soort saus die het geheel smeuïger maakt.
  2. Voeg extra proteïne toe zoals noten, proteïnepoeder of spirulina. Dit verzadigt hongerige magen en geeft brandstof aan je spieren wanneer je traint.
  3. Extra smaakmakers: cacaovlokken, geroosterde geraspte kokosnoot of een beetje gemalen kaneel.
Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 250 g bevroren bosbessen
  • 15 ml (1 el) agavesiroop
  • 200 ml vanille-yoghurt
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me