Terug
Snelle balletjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 220 °C.
- Week het brood in het water gedurende 10 min in de Ruimtekom / Ruimteschaaltje
600 ml.
- Hak de peterselie en de knoflook fijn met de TurboChef.
- Laat het brood uitlekken in het Duo / Multi Vergiet en knijp het uit.
- Doe eerst het gehakt in de DuoChef, vervolgens het brood en de fijngehakte peterselie en knoflook en meng op stand 2. Indien nodig meng het geheel nog wat met de Silicone Spatel.
- Plaats het MultiFlex / MFV Ovenblad op het koude ovenrooster.
- Maak ongeveer 45 balletjes m.b.v. de Kleine Lepel van de Click & Scoop en leg ze op het Ovenblad.
- Bak 10 tot 13 min in de voorverwarmde oven op 220 °C. Serveer met pasta, op een broodje of in een koninginnenhapje.
Aanvullende opmerkingen
*Maatlepels van de Click & Scoop
TIP: rol de balletjes in een mengsel van 2 Middelgrote Lepels Parmezaanse kaas en 2 Middelgrote Lepels paneermeel alvorens te bakken voor een extra smaakje.
Ingrediënten
Voor 40 porties
- 50 g “oud” brood, in stukken
- 500 ml water
- 7 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 350 g (6 Grote Lepels)* gehakt
- 1 ei
- 5 ml (1 tl.) zout
- peper