Word Gastvrouw/heer
Terug

Snelle citroen meringue krokant

totale tijd
32 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
1 min
kooktijd
11 min

Voorbereiding

  1. Hak de koekjes fijn met 50 g halfgezouten boter in de SuperSonic Chopper Large.
  2. Verdeel dit mengsel in de Premiaglass 1,5 l. Zet het in de koelkast.
  3. Bereid de lemon curd door het sap van de citroenen (150 ml), de schil van 2 citroenen, het maïszetmeel, de suiker en de eieren te mengen in de MicroCook Schenkkan 1 l met de Soepele Klopper. Kook ongeveer 6 minuten op 600 watt en klop het mengsel halverwege de kooktijd stevig door met de Soepele Klopper . Laat afkoelen voordat je de stukjes boter toevoegt. Roer alles goed door elkaar.
  4. Verdeel de lemon curd in de Premiaglass over de koekjes en zet in de koelkast.
  5. Klop met de DuoChef de eiwitten stijf en voeg er langzaam de bloemsuiker aan toe om een glanzende meringue te krijgen. Verdeel deze over de lemon curd door de Spuitzak te gebruiken.
  6. Bruin de meringue door de Premiaglas ongeveer 5 minuten onder de grill van een voorverwarmde oven te plaatsen, Th 7/8 of 220°C. Houd het in de gaten zodat de meringue een mooie kleur krijgt.
  7. Laat het dessert afkoelen op kamertemperatuur en zet het dan minstens 1 uur in de koelkast.
    De citroen meringue wordt het best koel geserveerd.

Aanvullende opmerkingen

Variant: Vervang de meringue door slagroom. Klop 100 g zeer koude volle room, 50 g mascarpone en 45 g vanillesuiker op. Versier de taart met deze slagroom door de Spuitzak te gebruiken en serveer het koel.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 250 g Petit Beurre® koekjes
  • 50 g halfgezouten boter

Lemon Curd

  • 3 onbehandelde gele citroenen
  • 1 el van maïszetmeel
  • 120 g suiker
  • 3 eieren (medium)
  • 50 g boter

Meringue

  • 3 eiwitten
  • 150 g bloemsuiker
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me