Word Gastvrouw/heer
Terug

Snelle paëlla

totale tijd
53 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
5 min
kooktijd
28 min

Voorbereiding

  1. Snij de kippenborst in blokjes en de chorizo in plakjes met de Mando Junior op stand III.
  2. Schil de ui en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode chilipeper.
  3. Hak de ui en de knoflook fijn met de SuperSonic Chopper Medium. Doe dit in de UltraPro Basis 3,5 l. Hak vervolgens ook de rode chilipeper fijn en voeg bij de UltraPro. 
  4. Verkruimel het bouillonblokjes in de UltraPro en voeg de rijst, het water, de tomatenstukjes, de kippenblokjes, de chorizoplakjes en de saffraan toe. Meng goed met de Silicone Spatel. Sluit met het UltraPro Deksel 800 ml en kook 20 min op 600 watt. Laat 5 min rusten. 
  5. Voeg de diepvrieserwten en de scampi toe. Breng op smaak met zout en peper en meng het geheel. Leg de mosselen halverwege in de rijst met de opening van de mosselen naar boven gericht. Sluit met het deksel en kook nog 6 tot 8 min op 600 watt. 
  6. Laat 5 min rusten alvorens te serveren.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 250 g kippenborst
  • 150 g chorizo
  • 1 ui (± 150 g)
  • 3 kleine teentjes knoflook (± 15 g)
  • 1 rode chilipeper
  • 1 vetarm kippenbouillonblokje
  • 200 g langkorrelrijst
  • 250 ml heet water
  • 200 g tomatenstukjes in blik
  • 1 snufje saffraan
  • 200 g diepvrieserwten
  • 100 g gepelde scampi
  • zout en peper
  • 24 schoongemaakte mosselen
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me