Terug
Snelle paëlla
Voorbereiding
- Snij de kippenborst in blokjes en de chorizo in plakjes met de Mando Junior op stand III.
- Schil de ui en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode chilipeper.
- Hak de ui en de knoflook fijn met de SuperSonic Chopper Medium. Doe dit in de UltraPro Basis 3,5 l. Hak vervolgens ook de rode chilipeper fijn en voeg bij de UltraPro.
- Verkruimel het bouillonblokjes in de UltraPro en voeg de rijst, het water, de tomatenstukjes, de kippenblokjes, de chorizoplakjes en de saffraan toe. Meng goed met de Silicone Spatel. Sluit met het UltraPro Deksel 800 ml en kook 20 min op 600 watt. Laat 5 min rusten.
- Voeg de diepvrieserwten en de scampi toe. Breng op smaak met zout en peper en meng het geheel. Leg de mosselen halverwege in de rijst met de opening van de mosselen naar boven gericht. Sluit met het deksel en kook nog 6 tot 8 min op 600 watt.
- Laat 5 min rusten alvorens te serveren.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 250 g kippenborst
- 150 g chorizo
- 1 ui (± 150 g)
- 3 kleine teentjes knoflook (± 15 g)
- 1 rode chilipeper
- 1 vetarm kippenbouillonblokje
- 200 g langkorrelrijst
- 250 ml heet water
- 200 g tomatenstukjes in blik
- 1 snufje saffraan
- 200 g diepvrieserwten
- 100 g gepelde scampi
- zout en peper
- 24 schoongemaakte mosselen