Word Gastvrouw/heer
Terug

Spätzle au pesto

Toevoegen aan mijn recepten
totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
25 min
kooktijd
10 min

Voorbereiding

  1. Deeg voorbereiding:
    Voeg de bloem, het zout en de eieren in de DuoChef, meng op 2de stand en voeg het water in twee keren toe. Meng tot je een glad en elastisch mengsel hebt; indien nodig kan je het mengen afmaken met een Silicone  Spatel.
  2. Zet dan de Spätzle Party op de kom, giet het deeg in het holle gedeelte.
  3. Rasp het door de rooster. De Spätzles vallen in het kokend water. Zodra ze drijven, zijn ze gekookt.
  4. Haal ze vervolgens met de Schuimspaan XL uit het water, duik ze in koud water en laat ze snel uitlekken.
  5. Voeg een beetje olie toe om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Herhaal deze handeling tot het deeg op is.

Aanvullende opmerkingen

Degusteren:

De spätzles worden puur gegeten of licht gebakken in een pan met een beetje boter, vlees en kaas. Je kan er een sla naar keuze bij opdienen. Je kan ze ook als gegratineerde ovenschotel opdienen.

Bewaring:

Je kan de Spätzle Party op voorhand klaarmaken, ze kunnen meerdere dagen in de koelkast bewaard worden.
Diepvries: Je kan ze ook invriezen, ze zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer in de Igloo Doos.

Toevoegen aan mijn recepten Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 400 g bloem
  • 5 ml (1 tl) fijn zout
  • 2 eieren
  • 200 ml water
  • 3 l kokend water
  • 10 ml (2 tl) de grof zout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 15 ml (1 el) olie
Ontdek onze collecties in onze herfst-winter catalogus
Meer weten
Betalingswijze
Verzending
Beveiligde aankoop
  • Snelle en veilige levering, gratis vanaf €100.
  • Kopers- en gegevensbescherming
  • Veilige betaling met SSL encryptie