Word Gastvrouw/heer
Terug

Tandoori Kipburgers

totale tijd
1:15 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
30 min
kooktijd
45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 60 °C.
  2. Vermeng de bakkersgist in de Shaker 600 ml met de melk en de suiker. Doe de bloem in de Mengkom 3 l en vermeng met het zout, het ei, de in stukjes gesneden boter en de inhoud van de Shaker.
  3. Doe wat bloem in je handen en kneed krachtig tot een glad deeg.
  4. Rol de balletjes door de sesamzaadjes en leg ze in de holtes van de MultiFlex Domes, die je op het koude rooster van de oven hebt geplaatst. Laat 30 min rijzen op 60 °C.
  5. Neem de MultiFlex Domes uit de oven en schakel de heteluchtoven naar 180 °C.
  6. Laat de burgerbroodjes nog 15 min bakken in de voorverwarmde oven.
  7. Hak de in stukken gesneden kip, de gepelde sjalot en het gepelde teentje knoflook, het kerriepoeder, het zout en de peper fijn in de ExtraChef. Vorm burgers met de Decotoren Rond en bak ze aan beide kanten in een hete pan met wat olie in.
  8. Vermeng de mayonaise met het kerriepoeder in een Ruimtekom 300 ml.
  9. Snijd de tomaat en de augurken in schijfjes en snijd de uit de vorm gehaalde burgerbroodjes doormidden.
  10. Bestrijk de helft van de burgerbroodjes met een beetje kerriemayonaise en beleg met plakjes tomaat, blaadjes sla, augurkschijfjes, een kippenburger en fijngehakte koriander. Sluit met de rest van de burgerbroodjes.
Ingrediënten

Voor 6 porties

    Burgerdeeg

    • 5 ml Bakkersgist, in poedervorm
    • 60 ml melk
    • 5 ml suiker
    • 150 g bloem
    • 5 g zout
    • 1 ei
    • 20 g zachte boter
    • 25 ml sesamzaadjes

    Kippenburger

    • 250 g kipfilet
    • 1 sjalot
    • 1 teentje knoflook
    • 5 ml kerriepoeder
    • Zout en peper naar smaak
    • 15 ml olie

    Garnituur

    • 30 ml mayonaise
    • 2 ml kerriepoeder
    • 1 kleine tomaat (± 150 g)
    • 3 augurken
    • enkele blaadjes sla
    • enkele takjes koriander
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me