
Terug
Tiramisu-Eieren
Voorbereiding
- Breek de chocolade in stukjes en plaats hem in de MicroCook Schenkkan 1 l. Dek af en verwarm 2 min 30 sec in de magnetron op 360 watt. Laat 2 min rusten. Meng met de Silicone Spatel Smal en als de chocolade niet volledig gesmolten is, verwarm je hem opnieuw 20 sec in de magnetron.
- Plaats de MultiFlex Cocoon in de Igloo Doos 2,25 l. Verdeel de gesmolten chocolade gelijkmatig over elk vormpje. Verspreid de chocolade over het volledige oppervlak van elk vormpje met de Silicone Borstel. Plaats 10 min in de diepvries (of 20 min in de koelkast).
- Met de Speedy Chef klop je de dikke slagroom samen met de mascarpone stijf. Voeg de bloemsuiker en ricotta toe en klop weer enkele sec voorzichtig.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes van de MultiFlex Cocoon die met chocolade bekleed is. De vormpjes zijn nog niet helemaal vol zodat er plaats voor de koekjes overblijft.
- Mix de koffie en Marsala of Amaretto in een Ruimtekom 300 ml. Breek de lange vingers in 2 of 3 stukken en dompel ze gedurende 1-2 seconden onder in de vloeistof. Plaats ze daarna op de crème in de MultiFlex Cocoon. Plaats minstens 6 u in de koelkast.
- Ontvorm voorzichtig en bestrooi met cacao voor het opdienen.

Ingrediënten
Voor 8 porties
- 100 g pure chocolade
- 150 ml dikke slagroom, gekoeld
- 50 g mascarpone
- 40 g bloemsuiker
- 40 g ricotta
- 100 ml sterke koffie
- 1 el Marsala of Amaretto (optioneel)
- 8 lange vingers
- Cacaopoeder voor versiering