Word Gastvrouw/heer
Terug

Tiramisu-Eieren

totale tijd
33 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
30 min
kooktijd
3 min

Voorbereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en laat ze 2 min 30 sec smelten in de microgolfoven op 360 watt (MicroCook schenkkan 1 l en Silicone spatel smal). Laat 2 min rusten. Als de chocolade niet volledig gesmolten is, verwarm je hem opnieuw 20 sec in de microgolfoven.
  2. Verdeel de gesmolten chocolade gelijkmatig over elk vormpje van de Multiflex cocoon. Verspreid de chocolade over het volledige oppervlak van elk vormpje (Silicone borstel). Plaats 10 min in de diepvries (of 20 min in de koelkast).
  3. Klop de zure room samen met de mascarpone stijf (DuoChef -stand 1) . Voeg de bloemsuiker toe en klop nog eventjes. Voeg vervolgens de ricotta toe en meng voorzichtig (Silicone spatel).
  4. Verdeel het mengsel in de vormpjes die met chocolade bekleed zijn.
  5. Meng de koffie en Marsala of Amaretto in een kom (Ruimtekom 300 ml). Breek de lange vingers in 2 of 3 stukken en dompel ze gedurende 1-2 seconden onder in de koffie. Plaats ze bovenop het mengsel in de vormpjes.
  6. Plaats minstens 6 uur in de koelkast.
  7. Ontvorm voorzichtig en bestrooi met cacaopoeder voor het opdienen.
Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 100 g pure chocolade
  • 150 ml zure room
  • 50 g mascarpone
  • 40 g bloemsuiker
  • 40 g ricotta
  • 100 ml sterke koffie
  • 1 el Marsala of Amaretto (optioneel)
  • 8 lange vingers
  • Cacaopoeder voor versiering
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me