Word Gastvrouw/heer
Terug

TOMATENTAART

totale tijd
55 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
45 min

Voorbereiding

  1. Snij de tomaten in schijfjes met de MandoChef (4/0).
  2. Rol het deeg uit in een taartvorm met een Ø van 26 cm. Spreid de mosterd over de bodem met de Silicone Spatel Smal / Flessenspatel. Verdeel de gruyère en daarna de schijfjes tomaat over de mosterd, breng op smaak met zout en peper en giet er de olie over.
  3. Bak gedurende 45 min in een voorverwarmde oven op 210 °C.

Aanvullende opmerkingen

Varianten

TOMATEN EN MOZZARELLA

Vervang de geraspte gruyère met 250 g mozzarella, in stukjes gesneden.

TOMATEN EN GEITENKAAS

Vervang de mosterd met 25 ml (5 tl) tomaatconcentraat. Voeg de gebrokkelde

geitenkaas toe ter vervanging van de geraspte gruyère en bedek alles met de schijfjes tomaat.

AUBERGINE EN MOZZARELLA

Vervang de mosterd met 50 ml (10 tl) pesto, vervang de tomaten met 300 g gewassen en in schijfjes gesneden aubergines en vervang de geraspte gruyère met 125 g mozzarella, in blokjes gesneden.

PROVENÇALE

Vervang de mosterd met 50 ml (10 tl) pesto, verdeel de geraspte gruyère, bedek met 300 g schijfjes tomaat en 200 g paprika zonder zaadlijsten en in schijfjes gesneden.

PAPRIKA EN TAPENADE

Vervang de mosterd met 100 ml groene tapenade, de tomaten met 500 g rode paprika zonder zaadlijsten en in schijfjes gesneden en bedek met geraspte gruyère.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 4 gewassen middelgrote tomaten (± 500 g)
  • 1 kruimelkdeeg (of bladerdeeg)
  • 30 ml (2el) mosterd
  • 150 g geraspte gruyère
  • zout
  • peper
  • 15 ml (1el) olijfolie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me