TOMATENTAART
Voorbereiding
- Snij de tomaten in schijfjes met de MandoChef (4/0).
- Rol het deeg uit in een taartvorm met een Ø van 26 cm. Spreid de mosterd over de bodem met de Silicone Spatel Smal / Flessenspatel. Verdeel de gruyère en daarna de schijfjes tomaat over de mosterd, breng op smaak met zout en peper en giet er de olie over.
- Bak gedurende 45 min in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Aanvullende opmerkingen
Varianten
TOMATEN EN MOZZARELLA
Vervang de geraspte gruyère met 250 g mozzarella, in stukjes gesneden.
TOMATEN EN GEITENKAAS
Vervang de mosterd met 25 ml (5 tl) tomaatconcentraat. Voeg de gebrokkelde
geitenkaas toe ter vervanging van de geraspte gruyère en bedek alles met de schijfjes tomaat.
AUBERGINE EN MOZZARELLA
Vervang de mosterd met 50 ml (10 tl) pesto, vervang de tomaten met 300 g gewassen en in schijfjes gesneden aubergines en vervang de geraspte gruyère met 125 g mozzarella, in blokjes gesneden.
PROVENÇALE
Vervang de mosterd met 50 ml (10 tl) pesto, verdeel de geraspte gruyère, bedek met 300 g schijfjes tomaat en 200 g paprika zonder zaadlijsten en in schijfjes gesneden.
PAPRIKA EN TAPENADE
Vervang de mosterd met 100 ml groene tapenade, de tomaten met 500 g rode paprika zonder zaadlijsten en in schijfjes gesneden en bedek met geraspte gruyère.
Voor 8 porties
- 4 gewassen middelgrote tomaten (± 500 g)
- 1 kruimelkdeeg (of bladerdeeg)
- 30 ml (2el) mosterd
- 150 g geraspte gruyère
- zout
- peper
- 15 ml (1el) olijfolie