
Terug
Uiensoep
Voorbereiding
- Hak de knoflookteentjes en uien in de SuperSonic chopper large. Fruit ze met de boter in de Universal Kookpot 2,4 l gedurende 10 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Voeg het water en de kippenbouillon toe, sluit met het deksel en laat 40 min koken.
- Voeg de room toe en laat 3 min sudderen.
- Plaats de Passe-vite met het fijne rooster op een Ultimate mixing bowl 3,5 l en breng op smaak met zout en peper.
- Roer vlak voor het opdienen een eigeel door de hete soep met de Klopper. Serveer met croutons en geraspte kaas.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 20 g boter
- 2 knoflookteentjes
- 800 g ui
- 75 g bloem
- 1,5 l water
- 1 kippenbouillonconcentraat
- 200 ml volle room
- Zout en peper
- 1 eigeel