Word Gastvrouw/heer
Terug

UltraPro Brood

totale tijd
2:15 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
1:20 uren
kooktijd
40 min

Voorbereiding

 1. Los de gist op in de Shaker 600 ml in het lauwwarm water.
 2. Meng de bloem en het zout in de Ultimate Mixing Bowl 3,5 l. Maak een kuiltje in het midden, voeg de gistoplossing toe en meng het geheel met de Platte Lepel.
 3. Plaats het mengsel op je werkoppervlak en gebruik je handen om het 5-6 min krachtig te kneden tot een glad deeg. Kneed het tot een bal en doe die in de Ultimate Mixing Bowl 3,5 l, sluit met het deksel en laat op een warme plaats minstens 30-40 min rijzen. Het deeg moet verdubbelen in volume.
 4. Bestuif je werkoppervlak met een beetje bloem en sla het deeg plat door het nogmaals te kneden tot een vierkant. Vouw de 4 hoeken naar het midden. Herhaal de handeling en vouw de 4 hoeken nog een keer. Draai je vierkant om en vorm er een brood van. Vet de bodem en het deksel van de UltraPro 3,5 l met zonnebloemolie lichtjes in met de Silicone Borstel en plaats het deeg erin.
 5. Sluit de UltraPro met het UltraPro Deksel 800 ml en laat het deeg op een warme plaats 40 min rijzen. Het deeg moet bijna tot aan het deksel komen.
 6. Verwarm de oven voor op 240 °C zonder rooster.
 7. Met de Silicone Borstel bestrijk het brood met water en maak een paar insnijdingen met het Tomatenmes. Strooi er een beetje bloem over, sluit met het deksel en bak gedurende 30-40 min.
Ingrediënten

Voor 1 porties

 • 40 g verse gist
 • 450 ml lauwwarm water (± 30 °C)
 • 750 g bloem
 • 10 ml (2 tl) zout
 • 10 ml (2 tl) zonnebloemolie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me