Word Gastvrouw/heer
Terug

Valse eieren

totale tijd
50 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
10 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven op Th 5 of 150°C.
  2. Blender de fijngesneden kipfilets (SuperSonic Chopper) in verschillende stappen heel fijn .
  3. Voeg de eiwitten toe aan de gemengde kip en mix (SuperSonic Chopper).
  4. Voeg de vloeibare room, zout en peper toe en mix tot een gladde textuur.
  5. Verdeel het mengsel in een siliconenvorm (Multiflex cocoon) die op een koud ovenrek is geplaatst. Meng het mengsel voorzichtig in elke cel (Silicone Spatel) om eventuele luchtbellen te verwijderen en de bovenkant egaal te maken.
  6. Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ongeveer 10 minuten rusten voordat je ze uit de vorm haalt.
  7. Klop de eidooier los met de mosterd, saffraan, zout en peper. Giet er beetje bij beetje de olie bij om een mayonaise te maken. (Klopper met dubbele snelheid | DuoChef)
  8. Vorm met een spuitzak (Spuitzak) een nep-eierdooier met de mayonaise op de ongevormde kipbereidingen. Serveer op een bedje van salade met geroosterd brood.
Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 250 g kipfilet
  • 2 eiwitten
  • 150 ml volle room
  • Zout en paper
  • 1 Eigeel
  • 2 el mosterd
  • 1 snufje saffraanpoeder
  • 150 ml olie
  • Groene sla en geroosterd brood
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me