Word Gastvrouw/heer
Terug

Vanille Popcorn

totale tijd
8 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
kooktijd
3 min

Voorbereiding

 1. Snijd het vanillestokje in de lengte in tweeën en schraap de zaadjes eruit**.
 2. Meng in een kleine kom de zachte boter met de suiker en de vanillezaadjes (Ruimtekom 300 ml en Silicone spatel smal).
 3. Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
 4. Kook ongeveer 3 min op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
 5. Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen.
 6. Voeg onmiddellijk het botermengsel toe aan de hete popcorn; zet het deksel in de gesloten stand en schud zachtjes gedurende ongeveer 30 sec. tot de boter volledig gesmolten is. Als de boter niet helemaal gesmolten is, zet je de Popcorn maker 10 tot 20 seconden in de microgolfoven op 600 watt en schud je opnieuw.
 7. Optioneel: Verwarm nogmaals 20 sec. op 600 watt zonder deksel voor nog meer knapperigheid. Schud dan nog een laatste keer ongeveer 10 sec met het deksel gesloten.

Aanvullende opmerkingen

*De boter moet zacht genoeg zijn om het met een vork of lepel te mengen. Als het nodig is, kan je de boter ongeveer 20 seconden in de microgolfoven doen op laag vermogen (360 watt) om het zachter te maken. Het is belangrijk dat de boter zacht is, maar niet helemaal gesmolten, zodat het kan smelten als je het toevoegt aan de popcorn.

**De vanillestokjes zijn nog steeds erg smaakvol en kunnen bewaard worden om zelfgemaakte vanillesuiker van te maken. Doe het gewoon in een One Touch Fresh met suiker. Je kunt de suiker af en toe schudden om het nog meer te laten trekken.

Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 1 vanillestokje
 • 30 g zachte boter
 • 30 g suiker
 • 60 g maïskorrels
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me