Word Gastvrouw/heer
Terug

Vegan Havermout Banaan Pannenkoeken

totale tijd
25 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Plaats de havermout in de SuperSonic Chopper Small, sluit af en hak fijn tot je havermeel verkrijgt. Doe deze stap zo nodig in 2 keer, waarbij je de hoeveelheid in tweeën deelt. Doe het dan in de Ruimtekom 600 ml
  2. Plaats de banaan in de Chopper, sluit af en trek aan het trekkoord tot de banaan goed fijngehakt is, het moet een vloeibare consistentie hebben. Voeg de banaan toe aan de kom. 
  3. Voeg de overige ingrediënten toe aan het havermengsel en roer tot het goed gemengd is.
  4. Verhit kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg, zodra het heet is, 60 ml pannenkoekbeslag toe aan de pan (afhankelijk van de grootte van je koekenpan, kun je misschien meer dan één pannenkoek tegelijk bakken). Spreid het beslag gelijkmatig uit en leg het deksel op de pan. Bak gedurende 2 min of tot ze goudbruin zijn. 
  5. Draai de pannenkoek voorzichtig om, maak hem iets platter met de achterkant van de Paletmes en bak hem nog 2 min extra of tot hij goudbruin is. Serveer warm met de gewenste toppings.
Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 100 g ongekookte havermout
  • 1 banaan
  • 120 ml plantaardige melk (amandel, soja ...)
  • 30 ml (2 el) ahornsiroop of honing
  • 5 ml (1 tl) vanille extract
  • 5 ml (1 tl) bakpoeder
  • 1 ml zout
  • kokosnootolie (voor het bakken)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me