Word Gastvrouw/heer
Terug

Witte chocolade & frambozen popcorn

totale tijd
28 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
rusttijd
15 min
kooktijd
3 min

Voorbereiding

 1. Hak de gevriesdroogde frambozen fijn tot een fijn poeder (SuperSonic Chopper small)
 2. Rasp de chocolade (Grate n store – grof raspen).
  Tip: Voor een beter resultaat zet je de chocolade en de Grate n store best 15 minuten in de koelkast voordat je gaat raspen, zodat ze allebei koud zijn en de chocolade niet smelt terwijl je raspt.
 3. Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
 4. Kook ongeveer 3 min op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
 5. Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen.
 6. Voeg onmiddellijk de geraspte chocolade toe in het midden van de hete popcorn, zet het deksel op de gesloten stand en schud zachtjes gedurende ongeveer 30 seconden. Voeg het frambozenpoeder toe en schud nogmaals.
 7. Spreid uit op een bakplaat (Multiflex ovenblad) en laat afkoelen. Als de omgevingstemperatuur hoger is dan 23-25°C, zet je het best 15 minuten in de koelkast.
  Deze stap is om te voorkomen dat de chocolade aan je vingers plakt, maar als je niet kan wachten, geniet er dan meteen van!
 8. De popcorn kan dan in een serveerschaal worden verzameld en op kamertemperatuur worden bewaard (als de omgevingstemperatuur niet hoger is dan 25°C).

Aanvullende opmerkingen

*Gevriesdroogde frambozen zijn volledig gedroogde natuurlijke frambozen. Ze zijn meestal te vinden in de rek naast droog fruit in supermarkten of kan gemakkelijk online te vinden zijn. Niet vervangen door verse of bevroren frambozen.

**Het is belangrijk om witte chocolade van goede kwaliteit te gebruiken, want die smelt beter en smeert gelijkmatiger uit dan goedkope chocolade.

Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 10 g gevriesdroogde frambozen*
 • 50 g witte chocolade**
 • 50 g maïskorrels
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me