Terug
Witte pizza
Voorbereiding
- Meng de verkruimelde verse gist, het water, de olijfolie en het zout in een shaker (Shaker 350 ml). Laat ongeveer 10 min rusten.
- Doe de bloem in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l) en giet het gistmengsel in het midden. Meng alles door elkaar (Silicone spatel) tot het deeg van de randen van de kom loskomt. Voeg indien nodig een beetje meer bloem toe. Kneed kort en laat ongeveer 30 min rijzen op kamertemperatuur.
- Stoom de geschilde en gewassen aardappelen ongeveer 25 min op 900 watt (Micro urban family). Laat 10 min rusten voor je ze in plakjes snijdt.
- Spreid het deeg uit op een bakplaat (Multiflex ovenblad) tot een cirkel. Verdeel de ricotta op het deeg, bestrooi met de rozemarijnblaadjes, voeg de aardappelschijfjes, de in plakjes gesneden mozzarella, de geraspte Parmezaan en de in schijfjes gesneden olijven toe.
- Bak ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven op gasstand 7/8 of 220°C. Serveer met een rucolasalade met een vinaigrette (balsamicoazijn en olijfolie).
Ingrediënten
Voor 1 porties
Pizzadeeg
- 20 g verse bakkersgist
- 125 g lauw water (± 35 °C)
- 1 el olijfolie
- 1 snufje suiker
- 200 g bloem
- 0.5 tl zout
Toppings
- 400 g gegratineerde aardappelen
- 100 g ricotta
- 1 rozemarijntakje
- 1 snufje peper en zout
- 125 g mozzarella
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 10 ontpitte olijven