Word Gastvrouw/heer
Terug

Wortelcupcakes

totale tijd
25 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
15 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C. Doe papieren bakvormpjes in de MultiFlex TupCakes, plaats op het rooster en zet opzij.
  2. Schil de wortelen met de Universele Dunschiller en snij ze in stukken. Hak ze nadien fijn in de ExtraChef. Voeg de overige ingrediënten toe en mix goed.
  3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 holtes van de MultiFlex TupCakes tot ze allen tot 2/3 gevuld zijn.
  4. Bak 15 tot 20 min tot de cupcakes mooi goudbruin zijn of tot een tandenstoker die je in de cupcakes steekt er proper uitkomt. Laat volledig afkoelen alvorens te decoreren.
  5. Meng de poedersuiker, de glucose, de gecondenseerde melk, het vanille-extract en de boter in de ExtraChef voorzien van de klopper tot een glad beslag.
  6. Voeg enkele druppels kleurstof toe en meng nogmaals. Versies de cupcakes met de glazuur met behulp van de Silicone Spatel Smal. Decoreer met extra paasversieringen.
Ingrediënten

Voor 6 porties

    Cupcakes

    • 150 g wortelen
    • 3 eieren
    • 90 ml zonnebloemolie
    • 90 ml bruine suiker
    • 115 g bloem
    • 5 ml bakpoeder
    • 1 snufje kaneel
    • 45 ml hazelnootpoeder

    Topping

    • 150 g poedersuiker
    • 20 ml gecondenseerde melk
    • 15 ml vloeibare glucose
    • 5 ml vanille-extract
    • 100 g zachte boter
    • voedingskleurstof naar keuze
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me