
Terug
Worteltaboulé en gekonfijte wortel
Voorbereiding
- Pers een halve sinaasappel uit m.b.v. de pers van het Koksmaat en schil de 4 loofwortelen.
- Doe de gesneden loofwortelen, de rozijnen, de koriander en het sap van een halve sinaasappel in de ExtraChef en hak het geheel fijn tot een taboulé.
- Schil de 3 wortelen en snij ze in diagonale plakjes met de MandoChef ( lock /9 ).
- Verwarm de MicroPro Grill voor gedurende 2 min op 1000 watt in de grillstand (lage positie) met een snede brood.
- Doe het sap van de andere helft van de sinaasappel, de honing en het gemberpoeder in de Shaker 600 ml en schud goed.
- Smelt de boter 45 sec op 600 watt in de MicroCook Schenkkan 1 l en giet het in de lege MicroPro Grill, voeg de wortelplakjes toe en kook 5 min op 1000 watt in de grillstand.
- Draai de wortelen na de kooktijd om en giet de inhoud van de Shaker erbij. Kook nog 4 minuten op 1000 watt in de grillstand.
- Leg wat worteltaboulé op een hapjesbord en werk af met plakjes gekonfijte wortel.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 1 sinaasappel
- 4 loofwortelen
- 20 g goudgele rozijnen
- 1 klein handjevol koriander
- 3 wortelen
- 1 snede brood
- 25 ml (5tl) vloeibare honing
- 5 ml (1tl) gemberpoeder
- 20 g boter