
Terug
Zalm, ricotta en uienravioli
totale tijd
37 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
10 min
kooktijd
7 min
Voorbereiding
- Maak het raviolideeg: in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l), meng (Silicone Spatel) de bloem, eieren, olie en water. Kneed tot een glad, zacht, soepel en niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje bloem toe). Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke porties (± 110 g). Rol (Deegrol) elke portie heel dun uit op een licht met bloem bestoven deegblad (Deegblad Antislip).
- Mix (SuperSonic Chopper) de zalm en de gewassen en gesnipperde ui fijn (bewaar een beetje groen om te serveren). Voeg de ricotta, room, zout en peper toe en mix tot de vulling glad is.
- Bestrooi een deeg lichtjes met bleom en leg het op de Maxi Ravissimo. Markeer de cellen door ze licht aan te drukken (Maxo Ravissimo lepel) en bevochtig vervolgens het deeg (Silicone Borstel).
- Schep de vulling in de holtes en bedek met de 2e laag deeg, rol dan lichtjes met de Deegrol om de vulling te verdelen en daarna steviger om de ravioli te snijden.
- Ontvorm de ravioli door de Maxi Ravissimo ondersteboven op een doos (Iglo doos 1 l) te leggen. Gebruik indien nodig de lepel om de ravioli los te maken.
- Kook ongeveer 7 minuten in ruim kokend water met zout. Giet onmiddellijk af en serveer met een citroencrème en reepjes gerookte zalm.
Ingrediënten
Voor 36 porties
Raviolideeg
- 400 g bloem
- 4 eieren (groot)
- 2 el olie
- 2 el water
Vulling
- 200 g verse zalm (zonder huid)
- 1 kleine lente-ui
- 75 g van ricotta
- 50 ml dubbele room
- Zout en peper
Om te serveren: gerookte zalm, vloeibare room en citroen
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me

Blijf altijd op de hoogte
Schrijf je nu in op de Tupperware-nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, acties en promoties.
Recepten
Van tijdbesparend tot geraffineerd, we hebben talrijke heerlijke recepten voor jou klaar.
Inspiratie
Nuttige tips om je leven gemakkelijker te maken.
Promoties
Van speciale aanbiedingen tot nieuwe producten, je krijgt de informatie in je mailbox.
Leuk dat je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief!
Bevestig aub je emailadres, we hebben je net een link gestuurd.
© 2024 Tupperware. Alle rechten voorbehouden.