Word Gastvrouw/heer
Terug

Zalm, ricotta en uienravioli

totale tijd
37 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
10 min
kooktijd
7 min

Voorbereiding

  1. Maak het raviolideeg: in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l), meng (Silicone Spatel) de bloem, eieren, olie en water. Kneed tot een glad, zacht, soepel en niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje bloem toe). Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties (± 110 g). Rol (Deegrol) elke portie heel dun uit op een licht met bloem bestoven deegblad (Deegblad Antislip). 
  3. Mix (SuperSonic Chopper) de zalm en de gewassen en gesnipperde ui fijn (bewaar een beetje groen om te serveren). Voeg de ricotta, room, zout en peper toe en mix tot de vulling glad is.
  4. Bestrooi een deeg lichtjes met bleom en leg het op de Maxi Ravissimo. Markeer de cellen door ze licht aan te drukken (Maxo Ravissimo lepel) en bevochtig vervolgens het deeg (Silicone Borstel).
  5. Schep de vulling in de holtes en bedek met de 2e laag deeg, rol dan lichtjes met de Deegrol om de vulling te verdelen en daarna steviger om de ravioli te snijden.
  6. Ontvorm de ravioli door de Maxi Ravissimo ondersteboven op een doos (Iglo doos 1 l) te leggen. Gebruik indien nodig de lepel om de ravioli los te maken.
  7. Kook ongeveer 7 minuten in ruim kokend water met zout. Giet onmiddellijk af en serveer met een citroencrème en reepjes gerookte zalm.
Ingrediënten

Voor 36 porties

    Raviolideeg

    • 400 g bloem
    • 4 eieren (groot)
    • 2 el olie
    • 2 el water

    Vulling

    • 200 g verse zalm (zonder huid)
    • 1 kleine lente-ui
    • 75 g van ricotta
    • 50 ml dubbele room
    • Zout en peper

    Om te serveren: gerookte zalm, vloeibare room en citroen

      Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
      Toon me