Word Gastvrouw/heer
Terug

Zandkoekjes met gember en citroen

totale tijd
38 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
30 min
kooktijd
8 min

Heerlijke zandkoekjes op smaak gebracht met gember!

Voorbereiding

  1. Meng (SuperSonic® chopper large) de bloem, de bloemsuiker, de gist, de citroenschil en de gember. Voeg de honing en eieren toe en mix tot een glad mengsel.
  2. Rol het deeg lichtjes met bloem bestrooid uit (Deegrol 6mm met koekjesvormen en Deegblad antislip).
  3. Maak er koekjes van (Koekjesvormen van de Deegrol) en leg de vormpjes op een bakplaat (Multiflex ovenblad) op een koud ovenrooster.
  4. Bak ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven, Th 6/7 of 200 °C. Laat afkoelen.
  5. Meng het eiwit met ongeveer 75 g poedersuiker en een paar druppels citroensap om de gewenste textuur te krijgen (pas de consistentie indien nodig aan door meer citroen of poedersuiker toe te voegen).
  6. Versier de koekjes (DecoPen) en laat het glazuur drogen voor het opdienen.
Ingrediënten

Voor 20 porties

    Koekjes

    • 300 g bloem
    • 160 g bloemsuiker
    • 1 zakje bakpoeder
    • Zest van 1 onbehandelde citroen (of 1/2 sinaasappel)
    • 1 el gemberpoeder
    • 80 g honing (vloeibaar)
    • 2 eieren
    • Glazuur
    • 1 el eiwit
    • 75 g bloemsuiker
    • Een paar druppels citroensap
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me