Word Gastvrouw/heer
Terug

Zoete croissants

totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Verwam de oven zonder rooster voor op 190 °C.
  2. Leg het deeg op de Croissant party. Vul de Deegrol (zonder de koekjesvormen) met koud water en snij het deeg, beginnend in het midden en werkend naar de randen toe. De deegdriehoeken moeten gelijkmatig gesneden zijn.
  3. Gebruik de Maatlepel om het overtollige deeg rond de randen te verwijderen.
  4. Maak de uiteinden van de croissantjes vochtig met koud water en gebruik de Silicone borstel om ze gemakkelijk vast te maken.
  5. Verdeel de vulling over de driehoekjes ter hoogte van de holte met behulp van de Maatlepel. Indien nodig, snij de vulling in kleinere stukjes.
  6. Rol de croissants op en leg ze op het Multiflex Ovenblad op het koude ovenrooster. Bestrijk ze met 1 eigeel verdund met 15 ml water en bak ze ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven.
Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 1 bladerdeeg of zanddeeg (± 230 g)
  • 1 eigeel
  • 15 ml (1 el) water

Gewenste garnituur

  • Appelcroissant: 1 bladerdeeg (± 230 g), 100 g appelmoes, 30 ml vloeibare honing, 10 g amandelschilfers
  • Chocoladecroissant: 1 bladerdeeg (± 230 g), 100 g chocoladepasta
  • Croissant met kastanjecrème: 1 bladerdeeg (± 230 g), 80 g kastanjecrème
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me