Word Gastvrouw/heer
Terug

Zoete knapperige pindapopcorn

totale tijd
8 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
kooktijd
3 min

Voorbereiding

  1. Meng in een kleine kom de zachte boter met de suiker (Ruimtekom 300 ml en Silicone spatel smal).
  2. Hak de pinda’s fijn (SuperSonic Chopper small).
  3. Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
  4. Kook ongeveer 3 min. op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min. zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
  5. Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen.
  6. Voeg onmiddellijk het botermengsel toe aan de hete popcorn; plaats het deksel in de gesloten positie en schud zachtjes gedurende 20 sec. Verwarm 30 sec. in de microgolfoven op 900 watt, schud en verwarm nogmaals 30 sec.
  7. Voeg gehakte pinda’s toe en schud een laatste keer.

Aanvullende opmerkingen

*De boter moet zacht genoeg zijn om het met een vork of lepel te mengen. Als het nodig is, kan je de boter ongeveer 20 seconden in de microgolfoven doen op laag vermogen (360 watt) om het zachter te maken. Het is belangrijk dat de boter zacht is, maar niet helemaal gesmolten, zodat het kan smelten als je het toevoegt aan de popcorn.

Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 30 g zachte boter
  • 30 g suiker
  • 40 g ongezouten pinda's
  • 60 g maïskorrels
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me