Word Gastvrouw/heer
Terug

4 tips voor het bereiden van het perfecte kerstdiner

Kerst is dé feestdag bij uitstek waar iedereen naar uitkijkt! Bereid een heerlijke feestmaaltijd in alle rust door deze 4 eenvoudige bereidingstips te volgen.

1. Kies je menu

Er gaat niets boven een heerlijk diner om Kerstmis te vieren zoals het hoort. Als je op zoek bent naar inspiratie voor je feestmenu, bekijk dan zeker onze receptenpagina om de beste voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en alle hapjes te ontdekken die je maaltijd zullen opfleuren 😉

Onze tips: 

  • Koop alle niet-bederfelijke ingrediënten en dranken op voorhand om drukke winkels tijdens de Kerstperiode te vermijden.  
  • Maak een boodschappenlijstje om er zeker van te zijn dat je niets vergeet.
  • Vermijd om met honger naar de winkel te gaan zodat je een onnodige spullen koopt die later in de vuilbak belanden.

2. Organisatie

Het is tijd om de koelkast even op te ruimen en plaats te maken voor de ingrediënten voor het kerstdiner. Maak eerst je koelkast schoon en droog het af m.b.v. de Microvezels. Vervolgens organiseer je je eten in de juiste Tupperware-producten: doe je verse groenten en fruit in een VentSmart, je vleeswaren, vlees of vis in de Set Stapelschalen Cool.

Onze tip: leg een halve citroen op een plank in de koelkast om onaardige geurtjes te verwijderen.

3. Gebruik de juiste keukenhulpjes

 Bereid je gerechten in 1, 2, 3  met Tupperware-producten: 

MultiFlex Ovenblad: ideaal om je heerlijke ovenhapjes op te bakken. Wegwerp bakpapier is verleden tijd, ons MultiFlex Ovenblad is oneindig herbruikbaar, ecologisch en economisch. 

 Flexi Plank en Vlijmscherpe messen: snijden wordt kinderspel. Alles wordt gemakkelijker als je goed uitgerust bent! 

Igloo Dozen: perfect voor een goed georganiseerde en perfect geoptimaliseerde diepvries. Vergeet je heerlijke kerstrestjes niet in te vriezen om verspilling te voorkomen en het smulplezier extra lang te laten voortduren! 

Verstelbare Deeg-N-Rol: essentieel om de beste kerstkoekjes te maken 😉

4. Vooraf voorbereiden

Zoek hulp bij vrienden en familie en verdeel de verschillende taken. Het bereiden van een feestmaaltijd is vooral een moment van gezelligheid en het is ook een gelegenheid om herinneringen te creëren met de mensen die je liefhebt! Zet op je takenlijst de taken die je vooraf kan uitvoeren, zoals het snijden van verse producten, het bereiden en invriezen van basisrecepten voor sausen of het marineren van vlees.

Onze tip: op zoek naar een snelle manier om te grillen, braden en koken? De Micro Pro Grill kan het allemaal! Hierdoor breng je minder tijd in de keuken door en geniet je van nog meer momenten met familie en vrienden!

Kerstspelletjes

Als de voorbereiding klaar is, is het tijd om je aan te kleden en te genieten van deze feestelijke tijd met familie en vrienden. Hier zijn enkele ideeën voor kerstspellen om iedereen te helpen in de vakantiestemming te komen:

1. Kerstraadsels: vraag je gasten om het totale aantal decoraties in de kerstboom te raden. Degene die het dichtst bij het exacte aantal staat, wint het spel.

2. Kerst ABC: geef elk team een stuk papier en vraag hen om het alfabet verticaal van A tot Z op te schrijven. Als je “Go!”zegt, moeten ze bij elke letter van het alfabet, een woord schrijven in verband met de kerstvakantie. De eerste die de lijst vervolledigt wint.

3. Kerst memory spel: plaats kerstversieringen op een dienblad en geef mensen 1 minuut de tijd om ze uit het hoofd te leren. Verwijder het dienblad en vraag hen zoveel mogelijk decoraties op te schrijven als ze zich kunnen herinneren. Ze hebben 30 seconden. Wie het meest aantal decoraties heeft onthouden, wint het spel.

Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me