Word Gastvrouw/heer
Terug

5 creatieve manieren om je kerstrestjes te gebruiken

Heb je een koelkast vol met kerstrestjes? Hier zijn 5 eenvoudige manieren om ze te hergebruiken. Laat je creativiteit de vrije loop met deze recepten – het uiteindelijke doel is om voedselverspilling te vermijden en een heerlijk gerecht voor te bereiden 😉 

Meng alles tot een salade

Salades bieden vele leuke en veelzijdige manieren om je restjes te hergebruiken. Hak de overgebleven kalkoen of kip met cherrytomaatjes en bieslook in de ExtraChef en meng dit vervolgens met quinoa gekookt in de Maxi Graankoker en rucola voor een exotische Peruaanse quinoa salade. Als je nog aardappelen en groenten over hebt, maak dan een heerlijke aardappelsalade. 

Tip: kies voor groene salades in bulk, omdat ze over het algemeen goedkoper en zonder verpakking zijn. 

Maak een soep

Soepen zijn een gezonde en makkelijke manier om het beste uit de kerstrestjes te halen. Meng al je restjes groenten met kip, knoflook, gember en saffraan voor een heerlijke detox kippensoep. Je kunt je restjes ook toevoegen aan een Indiase kikkererwtensoep. 

Tip: soep kan worden verwerkt tot een heerlijke bouillon bij een braadstuk, of tot een smaakvolle saus voor je pastaschotel. 

Burger of Wrap

Vind je geen ideeën over wat te doen met de overgebleven kerstvulling? Waarom zou je het niet vermalen met restjes vlees en er een verrukkelijke burger met yoghurt van maken? Je kunt ook een kerstburger maken met de restjes of creatief zijn en je overgebleven ingrediënten in een wrap wikkelen – perfect voor overgebleven curry’s, granen, groenten en vlees. 

La pasta 

Pastagerechten zijn een geweldige manier om restjes om te zetten in “comfort food”. Je kunt je restjes groenten en/of vlees ook aan een kom spaghetti bolognaise toevoegen of je restjes uit de vriezer gebruiken in een Caprese pastasalade of pasta frittata.

Vries het in

Bewaar je favoriete restjes die je niet meteen opkrijgt in onze Igloo Dozen en stapel ze op in de vriezer. Je kunt ze altijd opnieuw opwarmen en later hergebruiken in een van de bovenstaande recepten, want het beste voedsel is het voedsel dat niet verloren gaat.

Bevriezingstip: plaats de meest recente diepvriesproducten achterin de vriezer, dit zal je helpen om de minder recente producten als eerste op te eten.

Hergebruik je restjes voor een goed doel!

Ben je op zoek naar andere manieren om je restjes te gebruiken? Waarom niet een tweede kerstdiner organiseren voor je vrienden? Je kunt ze ook aanmoedigen om hun restjes mee te nemen. Als je nog ongekookt voedsel over hebt, kun je dit ook doneren aan lokale liefdadigheidsorganisaties en mensen in nood. 

Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me