Word Gastvrouw/heer
Terug

6 ideeën voor een leuke familie-avond

Meer tijd doorbrengen met je kinderen is van onschatbare waarde. Familie-avonden hoeven niet ingewikkeld te zijn, ze dienen gewoon om herinneringen op te halen en samen quality time door te brengen.

Hier zijn een paar ideeën om deze nog specialer te maken:

1. Maak wat popcorn, pak een deken en kijk naar een gezellige film.

Maak plezier door je woonkamer om te toveren tot bioscoop. Maak filmtickets en een kiosk. Geef de kinderen wat Monopoly geld en laat ze betalen alsof ze naar de bioscoop gaan – ze zullen het geweldig vinden! Ga zelfs verder en maak ook gepersonaliseerde popcorn bekers.

2. Gezelschapsspellen

Of het nu gaat om klassiekers uit je jeugd of nieuwe spellen; gezelschapsspellen zijn een geweldige manier om een band op te bouwen, herinneringen op te halen en plezier te beleven. Er zijn zoveel soorten gezelschapsspellen dat je nooit zonder nieuwe spellen komt te zitten om met je gezin te spelen!

3. Kookavond

Deel oude familierecepten of probeer nieuwe recepten. Maak pizza’s, versier cupcakes, maak snacks of bak een taart. Samen koken of barbecueën – dit zijn maaltijden die je samen kunt bereiden en rond de eettafel van kan genieten. Vanavond zorgen de kinderen voor de borrel! Eet smakelijk! 

4. Knutselworkshop

Bedek de vloer met een groot (oud) laken of canvasdoek, want het wordt een rommel. Kinderen vinden het heerlijk om hun handen en alles om hen heen vuil te maken! Stel voor om samen een familieportret te schilderen of om T-shirts, bloempotten of fotokaders te versieren. Je kunt ook herinneringen maken met de hand- en voetafdrukken van de kinderen. Het gaat erom hun verbeelding te stimuleren en creatief te zijn.

5. Videoavond

Iedereen houdt ervan om een glimp op te vangen van toen ze jonger waren. Maak een diavoorstelling met foto’s van toen ze kleiner waren. Laat ze foto’s zien van hun geboorte, eerste stappen, verjaardagen, plekken waar ze zijn geweest en van andere familieleden. Het kan ook een goede gelegenheid zijn om een nieuwe traditie te beginnen door elk jaar familievideo’s te maken.

6. Thema-avonden

Een klein thema leidt tot veel plezier! Kies je thema voor de avond en laat je fantasie de vrije loop. Kleed je om in thema, bereid het diner voor, hou een filmmarathon, geef een dansfeestje, de lijst is eindeloos. Enkele leuke thema’s om te proberen met je familie kunnen zijn: prinsen/prinsessenavond, carnaval avond, circusavond, Hawaïaanse avond, Mexicaanse avond, voetbalavond. Laat het feestje beginnen!

Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me