Word Gastvrouw/heer
Terug

Hoe vind je geluk?

 Vind geluk in kleine alledaagse dingen. Ontdek onze tips om je daarbij te helpen.

Vertraag

Het is gemakkelijk om in het ritme van het dagelijks leven te raken en over te schakelen op automatische piloot. Aarzel niet om even op pauze te drukken en wat tijd voor jezelf te nemen. Wil je nog 5 minuten van de zon genieten? Heb je zin in een gezichtsmasker? Wil je een wandeling maken in de buitenlucht? Verwen jezelf gewoon! 

Leef in het heden

Uit een studie van Harvard bleek dat we ongeveer 47% van onze tijd nadenken over andere zaken dan hetgeen waarmee we bezig zijn. Dit betekent dat de meesten van ons bijna de helft van hun leven niet aanwezig zijn in het huidig moment! (1) Neem de tijd gedurende de dag om mindfulness te oefenen. Dit houdt in dat je je aandacht terugbrengt naar het huidige moment en je gevoelens observeert. Concentreer je op het huidige moment, in plaats van je zorgen te maken over wat er gaat komen.

Wees dankbaar

Begin je dag met het opschrijven van 5 redenen waarom je dankbaar bent. Enkele voorbeelden: wees dankbaar voor een zonnige dag, een verkeersvrije rit, een leuke tijd rond de koffieautomaat, een positieve quote waarin een vriend(in) je op sociale media heeft getagd. Door je dag te beginnen met gedachten van dankbaarheid, train je je hersenen om dankbaarheid en geluk te vinden in het dagelijks leven.

Laat je inspireren door anderen

Hier zijn enkele manieren waarop mensen over de hele wereld genieten van de kleine momenten.

  • Noorwegen: “friluftsliv” – Breng tijd door in de natuur om je geest te zuiveren en na te denken over de vrolijke momenten van het leven.
  • Spanje: “siësta” – Neem een siësta na de lunch om je opnieuw jong te voelen.
  • Frankrijk: “aperitief” – Ontspan na een lange werkdag met een drankje met familie of vrienden.
  •  Zweden: “fika” – Neem een pauze met een koffie en een gebak met collega’s of familie. 
  • Turkije: “keyif” – Oefen de kunst van de stille ontspanning door te genieten van het moment.
  • Nigeria: “ubuntu” – Vind het geluk door andere mensen blij te maken door middel van vriendelijke daden. 

Vind de zonnige kant van de dingen met Tupperware

Geniet van een leuk moment gedurende een Tupperware Workshop. Leer nieuwe recepten, maak nieuwe herinneringen en vorm waardevolle vriendschappen. Je krijgt zelfs een speciaal cadeau aan het einde van de workshop, gewoon om de kers op de taart te zetten. Zou je dat willen? Neem vandaag nog contact op met een Tupperware-Consulent(e).

Bron:

Website: News.harvard.edu Link: https://news.harvard.edu/gazette/story/2010/11/wandering-mind-not-a-happy-mind/ Last Accessed: 08/12/2019

Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me