Word Gastvrouw/heer
Terug

Organiseer je droomkeuken in 10 stappen

Je ideale keuken in 10 eenvoudige stappen … van schoonmaken tot organiseren en opruimen, hier is alles wat je nodig hebt voor een georganiseerde keuken.

1. Maak een plan 

Een goed plan kan je veel tijd besparen bij het organiseren van je keuken. Scheid de elementen in je keuken in categorieën zoals werkblad, kasten, lades en opbergruimte. Vul elke categorie één voor één in.

2. Opruimen

Het is het perfecte moment om oude keukenhulpjes, apparaten, bestek en andere producten die je niet meer gebruikt, weg te geven of te verkopen. Zo kun je de rommel verwijderen en wat ruimte in je keuken vrijmaken. Verpak en transporteer deze voorwerpen in oude kussenslopen of dozen om het gebruik van wegwerpplastic te vermijden. #NoTimeToWaste

3. Bewaar het essentiële

Bewaar essentiële en sentimentele voorwerpen, maar geef andere voorwerpen, die je niet meer gebruikt, weg.

4. Begin met een schone lei

Maak je werkblad en kasten grondig schoon voordat je je keuken inricht. Was je keukengerei en keukenapparatuur volgens hun eigen schoonmaakinstructies.

5. Ruim efficiënt op

De volgorde waarin je je kasten inruimt is ook iets om rekening mee te houden.Rangschik je voorwerpen binnen elke categorie op basis van hoe vaak ze gebruikt worden. Dit kan zo eenvoudig zijn als het bewaren van je glazen voor speciale gelegenheden achter je dagelijkse glazen … 

6. Ruim regelmatig op

Hou je keuken netjes door elke dag, beetje bij beetje, op te ruimen. Probeer keukenhulpjes weer op hun plaats te zetten als je ze niet meer nodig hebt of neem gedurende het weekend even de tijd om snel op te ruimen en te reorganiseren. 

Tip:  Ben je met veel voorbereidingen bezig?  Hou je aanrecht schoon door het scheiden van je organisch afval en restjes in de Alles-in-Éen Plus. 

7. Gebruik de ruimte in je kasten op een verstandige manier

Je wilt je kasten natuurlijk zo optimaal mogelijk gebruiken. Zet voorwerpen die je niet vaak gebruikt op de bovenste planken en houd een krukje bij de hand om ze gemakkelijk te kunnen pakken..

Tip: Overweeg om kleine voorwerpen in manden of dozen te doen, vooral als ze op moeilijk bereikbare plaatsen liggen.

8. Gebruik goede keukenhupjes

Keukenhulpjes zijn uiterst nuttig voor het organiseren en personaliseren van je keuken. Houd je keukenhulpjes toegankelijk met de Keukenorganiser. Als je ooit een kleinere keuken hebt moeten organiseren, weet je hoe moeilijk het kan zijn om een donkere, goed geventileerde ruimte te vinden om je aardappelen op te slaan. Gelukkig is de Aardappeldoos Smart er voor jou! Je kan ook de Ajuindoos Smart erbovenop zetten om je ajuinen te bewaren!

9. Ruim beetje bij beetje op

Onmiddellijk opruimen nadat je klaar bent met een keukentaak is een makkelijke manier om onnodige late afwas te vermijden of in de vroege ochtend nog van alles te moeten opruimen. Soms besparen de eenvoudige trucjes je de meeste tijd 😉

10. Bewaar je ingrediënten in categorieën

Voordat je keukenorganisatie echt compleet is, moet je de voorraadkast aanpakken. Gebruik onze RuimteSpaarders om droge ingrediënten op te slaan en het voor het hele gezin gemakkelijk te maken om hun favoriete snack terug te vinden.

Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me