Word Gastvrouw/heer
Terug

Stap voor stap naar een duurzaam kerstfeest

Beleef een groenere Kerst met onze leuke en duurzame tips en trics. Met duurzame geschenkverpakkingen, milieuvriendelijke reizen of 4 “Do It Yourself”-decoratieideeën, is dit een Kerstmis die je gasten niet snel zullen vergeten!

Tijd voor zero-waste 

Al meer dan 70 jaar zet Tupperware® zich in voor een betere toekomst voor de volgende generatie met duurzame en milieuvriendelijke producten en oplossingen. Met een beetje creativiteit en verbeelding kun je ons helpen onze impact op het milieu te verminderen. En waarom niet beginnen tijdens de feesten? Heb je er zin in? Laten we plezier hebben met een leuke en groene kerst!

Duurzaam inpakpapier

Bij duurzame verpakkingen staat het gebruik van gerecyclede of herbruikbare materialen voorop. Als je stukjes cadeaupapier hebt gespaard, is het tijd om ze opnieuw te gebruiken. Je kunt je pralines of gastronomische assortimenten ook aanbieden in duurzame geschenkverpakkingen zoals de Clear Kommen voor bijvoorbeeld een 2-in-1 geschenk 😉

4 DIY kerstversiering ideeën

O dennenboom, o dennenboom… wat is deze kerstboomservet wonderschoon! Maak indruk op je gasten met deze mooie kerstboomservetten die makkelijker opgevouwd zijn dan je denkt. 😉

Benodigdheden
1 stoffen servet (hoe groter, hoe beter)

Instructies:
1. Leg het servet plat voor je op tafel en vouw het, naar je toe, in de breedte dubbel. Vouw het daarna van rechts naar links, een tweede keer dubbel.
2. Draai het servet een kwartslag, waarna het met de losse punten naar je toe ligt.
3. Vouw de vier punten één voor één om naar achteren, waarbij je steeds een kleine strook stof (+- 1,5 cm) vrij laat tussen de verschillende punten zoals in de instructievideo.
4. Draai het servet met de gevouwen punten in zijn geheel om. Vouw de 2 zijden naar het midden toe over elkaar heen om een vliegervorm te krijgen zoals in de instructievideo. 
5. Keer het servet weer om, waarbij je het tegelijkertijd zo draait, dat de onderste punt aan de bovenkant komt te liggen en de bovenste punt beneden.
6. Vouw de bovenste punt voor de helft omhoog. Doe hetzelfde met de punt van de laag stof eronder, maar steek nu het puntje weg onder de stof van de vorige punt. Doe hetzelfde met de overige punten.
7. Je kerstboomservet is klaar!

Geef je tafel een feestelijk en duurzaam tintje met een paar voorwerpen uit je keuken.

Materiaal: 
• 1 servet
• 
1 schijfje gedroogde citroen of sinaasappel (of 1 kleine kerstbal, 1 herbruikte versiering…)
• 1 kaneelstokje (of 1 veenbessentakje)

Instructies:
1. Rol het servet in de vorm van een cilinder.
2. Knip een lang stuk touw af (je kunt het later nog altijd inkorten).
3. Hang een plakje gedroogde citroen of sinaasappel of een andere versiering naar keuze in het midden van het touw. 
4. Plaats het kaneelstokje in het midden van het servet, leg het koordje zo dat het kaneelstokje direct op het plakje ligt en begin dan aan beide zijden het koordje om het servet te wikkelen.
5. Zodra het voldoende gewikkeld is, maak je een knoop en knip je het overtollige touw aan de uiteinden af.

Schattige kurk rendieren maken om je kersttafel te versieren is een goed excuus om de kurk eerder te laten knallen! Gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen, zal het zowel jong als oud bevallen!

Materiaal:
• 2 kurken
• kleine takjes (sommigen met kronkels voor het gewei)
• veenbessen
• ecologische lijm
• schaar

Instructies:
1. Markeer en maak gaten in de kurken met een pen.
2. Knip je takjes om de verschillende “ledematen” te vormen (5 rechte takjes: 4 poten en een hals; 2 takjes met een kronkel (voor het gewei).
3. Lijm de takjes aan de kurk zoals in de instructievideo.  
4. Voeg de veenbes toe om de neus te maken.  

Hergebruik je oude Scrabble-letters voor zelfgemaakte, gepersonaliseerde naamplaatjes. Het is een multifunctioneel geschenk dat aan de kerstboom kan worden opgehangen, op tafel kan worden gezet of aan een geschenk kan worden gehangen.

Materiaal:
• Scrabble-letters
• ecologische lijm
• touw 
• ijsstok 
• lint

Instructies:
1. Kies de scrabble-letters die nodig zijn om de voornaam van je gast samen te stellen. Plak vervolgens de letters aan elkaar zodat de voornaam verticaal wordt gelezen.
2. Maak een lus met je touw en vervolgens een knoop die je op de achterkant van de eerste letter van de voornaam plakt. Knip het overtollige touw af.
3. Lijm je ijsstokje aan de achterkant van de letters en plak dan een mooi lintje langs het stokje.
4. Maak een mooie knoop met het lint aan de basis van het touw.

Voor eco-vriendelijke feesten

Ben je op zoek naar meer #NoTimeToWaste tips om dit feestelijke seizoen op een verantwoorde manier door te brengen? Dit is wat je nog kunt doen:  

  • Koop energiezuinige LED-lampen en gebruik ze spaarzaam.
  • Eet bij voorkeur biologische en lokale gerechten voor je feestelijke maaltijden.
  • Geef milieuvriendelijke geschenken of doneer tijd of geld aan een goed doel.
  • Ruil oude kerstversieringen uit met vrienden in plaats van nieuwe te kopen.

Verantwoordelijk reizen

Het is het seizoen om vrienden en familie te bezoeken. Moedig ze aan om te carpoolen of samen de bus te nemen om de feesten te vieren. Als je voor langere tijd niet thuis of op kantoor bent, vergeet dan niet je elektrische verwarming of gaskachels uit te schakelen om geld te besparen.

Wil je ook 100% ecologisch verantwoorde geschenken afgeven. Kijk dan hier voor meer tips:  3 geschenkideeën om zelf te maken.

Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me