Word Gastvrouw/heer
Terug

Wereld water dag : veel beekjes maken een groot water

Water is alles. Het is één van de belangrijkste bronnen en het helpt onze wereld en ons milieu in evenwicht te houden. Helaas beschikt niet iedereen over zuiver drinkbaar water. Wereld water dag, die sinds 1993 elk jaar op 22 maart plaatsvindt, vestigt hier de aandacht op. Dit jaar is het thema “Water waarderen”.  Wij hebben besloten ons bij dit thema aan te sluiten door de nadruk te leggen op het cruciale belang van zoet water. Hieronder vind je enkele tips over hoe ook jij je kunt inzetten door water duurzamer te gaan gebruiken.

Wat gebeurt er op Wereld water dag?

Wereld water dag viert het belang van water en wil mensen er wereldwijd van bewust maken dat 2,2 miljard mensen geen veilige toegang tot water hebben. Deze speciale dag gaat over actie ondernemen (wat we elke dag zouden moeten doen) om de wereldwijde watercrisis aan te pakken en het doel van water en sanitaire voorzieningen voor iedereen tegen 2030 te ondersteunen.(1)

Een betere aanpassing aan de klimaatverandering zal onze gezondheid beschermen en levens redden, terwijl een efficiënter watergebruik de broeikasgassen zal doen dalen. We worden er allemaal door getroffen, ongeacht onze leeftijd of achtergrond. Klaar om te ontdekken wat we nog meer kunnen doen om duurzaam en bewust te drinken?

Wat kan je doen?

Stel je voor – het is een normale dag thuis of op je werk. Hoeveel glazen water laat je rondslingeren en vergeet je elke week? Dat zal niet meer gebeuren met onze herbruikbare Ecoflessen. Ze laten je toe om steeds gehydrateerd te blijven waar en wanneer je wilt, van de kleinste, meest kindvriendelijke fles tot de grootste voor dorstige atleten na een intensieve workout. Dit betekent niet alleen dat je je dorst kunt lessen, maar door je eigen herbruikbare fles mee te nemen verspil je ook minder water en help je het milieu.

Wij hebben zelfs een Eco+ assortiment ontwikkeld dat oud plastic en afvalproducten verwerkt tot hoogwaardig materiaal dat anders op de vuilstort zou belanden. Nood aan verfrissing of wil je het net wat warmer hebben? Schenk je thee of koffie in onze Eco Coffee Cup en je koude dranken in de blauwe Eco Cup te drinken met onze Eco rietjes.

Zie je? Het is niet moeilijk om duurzamer te zijn, om water te waarderen én gehydrateerd te blijven. Neem je herbruikbare fles overal mee naartoe en het zal je dagelijkse herinnering zijn om goed te drinken en bewust te zijn van je waterverbruik.

 

Eenvoudige tips om water te besparen

Hier zijn enkele ideeën om water op een meer verantwoorde manier te gebruiken:

1.         Zorg ervoor dat je de kraan dichtdraait als je je tanden poetst.

2.         Neem een douche in plaats van een bad, want met een douche verbruik je veel minder water. Tenzij je er de hele ochtend onder blijft. 😉

3.         Wanneer je je groenten wast, vang je het water op met een kom en gebruik het voor je kamerplanten of voor in je tuin.  

4.         Vaatwassers en wasmachines verbruiken niet veel water als ze op de juiste manier worden gebruikt. Probeer zuinig te zijn en doe er alleen volle ladingen in. Als er maar een paar sokken en hemden in de wasmand zijn, wacht dan een paar dagen tot de mand vol is.

5.         Controleer leidingen op lekken – er kan water weglekken zonder dat je het beseft. 

6.         Kook je ingrediënten in de magnetron dankzij onze producten in plaats van kokend water voor groenten, rijst, granen… te gebruiken. De hoeveelheid water die nodig is voor koken in de magnetron is veel minder.

7.         Ontdek onze collectie Ecoflessen die je overal kunt meenemen en je zullen helpen wegwerpafval te vermijden. Er is voor elk wat wils!

Het is tijd om de sprong te wagen! En jij? Klaar om een kleine inspanning te doen om deze kostbare bron te behouden? We rekenen op je!

 

Bronnen:
(1) UN: https://www.un.org/en/observances/water-day
(2) World Water Day:
https://www.worldwaterday.org

Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me